Positiv inställning till bron

Publicerad

SUNDSVALL Den mest spektakulära delen av E4 Sundsvall är bron över Sundsvallsfjärden. Ett omdiskuterat jätteprojekt som kommer att förändra vyn från Sundsvalls centrum men sundsvallsborna verkar acceptera läget numera.

Bilisterna på E4:an kommer att se helt nya vyer när de närmar sig Sundsvall söderifrån i framtiden.Vägen kommer att gå betydligt högre än idag och sen ut över vattnet på bron och vid södra brofästet råder febril aktivitet.

– Det här är ett av de största broprojekten i nordeuropa på 2000-talet, konstaterar Magnus Lundberg, projektchef på Trafikverket.

Bron kommer att byggas i tyska Bayern och fraktas till Stettin i Polen där de 200 delarna sätts ihop till sju sektioner som väger 3000 ton styck. De enorma brolådorna fraktas sen till Sundsvall med havsgående pråmar och monteras ihop på plats.

2013 ska bron vara på plats, 1420 meter lång med en fri segelhöjd på 33 meter och vyn österut från Sundsvall förändras totalt. Åsikterna om projektet har varit många men de sundsvallsbor som vi träffar i hamnen idag är överlag positiva.

– Jag tror att det blir bra, säger Lena Wernersson som inte tror att hon kommer att störas av den förändrade utsikten österut.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

E4 Sundsvall

Mer i ämnet