De drabbade affärsidkarna i Prisma-gallerian i Härnösand har alla öppnat efter söndagens brandattentat.

Prisma-gallerian öppnar igen efter brandattentat

Uppdaterad
Publicerad

De drabbade affärsidkarna i Prisma-gallerian i Härnösand har alla öppnat efter söndagens brandattentat. Det var en näringsidkare som drabbades värst, men även intilliggande butiker påverkades.

Hela nedre våningen i gallerian rökfylldes och för Bitte Sälldén på Sagas blomsteraffär blev det en intensiv måndag med skurning och städning.

– Vi var sex man som städade från golv till tak hela dagen. Vi har skurat varenda blomkruka och yta i hela butiken. Vi fick också slänga en massa blommor också, berättar hon.

Hoppas på samarbetet

– Det är riktat mot en enskild företagare. Han har haft det kämpigt med den här lilla gruppen som bråkar. Det här måste ske i ett samarbete mellan kommunen, polisen och Migrationsverket. Jag tror och hoppas att det kommer att lösa sig. Dom är duktiga, säger Mikael Kalling, ordförande för Svensk Handel i Härnösand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.