Hör rapporten från vår reporter utanför hotellbåten i inre hamnen i Sundsvall Foto: Peter Nässén SVT

Rånförsök mot hotell i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Strax före klockan sex på tisdagsmorgonen kom larm om ett rån på ett hotell i Sundsvall. Två män kunde kort därefter gripas och polisen uppger att männen togs in för tillnyktring innan de kan höras.

– Det var två maskerade män som kom in i receptionen, viftade med någonting och skrek att dom ville ha pengar berättar en anställd på hotellbåten för SVT.

De två anställda i receptionen pekade mot sin dator och sa att man inte hanterade pengar. Då sa rånarna att de skulle springa runt och hoppa över bardisken för att ta pengarna där.

Fullt med frukostgäster

När männen sprang in i matsalen upptäckte de att det var fullt av frukostgäster på plats i lokalen.

– De verkade känna till lokalerna, kan nog ha varit här tidigare, men när de såg alla gäster tror jag de blev nervösa att flydde från platsen säger den anställde.

Foto: Anna Beijron SVT

I receptionen hade personalen snabbt tryckt in larmknappen och inom ett par minuter var både väktare och polis på plats och två misstänkta kunde gripas nästan direkt. Enligt den anställde kom inte rånarna över något byte.

– Det var en lite konstigt vald tidpunkt för ett rån när frukosten redan var igång, det verkade ändå inte så välplanerat säger den anställde till SVT.

Polisen berättar att männen är i 25-årsåldern och de ännu inte hörts eftersom de behöver nyktra till först. Båda är kända av polisen sedan tidigare.

Båda männen anhölls senare på tisdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.