Rattfull förare smet från olycka och körde på fel sida vägen i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Sundsvall hade att göra under den sena lördagskvällen, då en berusad person körde bil på ett mycket farligt sätt och orsakade en olycka, följt av slagsmål på en bilträff och ett inbrott.

Det är RLC-befäl Nora Fällman som rapporterar om stöket på polisens sajt. Först fick de larm om en bil som kördes på olämpligt sätt, strax efter tiotiden. Samma bil orsakade sedan en trafikolycka, men föraren stannade inte utan smet från olycksplatsen, i Skönsmon-området.

Ingen skadades, men en patrull mötte senare den misstänkta bilen som då körde på fel sida av vägen. De lyckades stoppa bilen och föraren – en kvinna i 70-årsåldern – omhändertogs. Hon misstänks för både grovt rattfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt smitning från trafikolycka.

Polisman slagen på bilträff

Strax innan midnatt åkte en polispatrull till en stormarknadsparkering vid Inre Hamnen där ”ett större antal” bilburna personer hade samlats. Det blev bråk på platsen och när patrullen ingrep fick en av polismännen ett slag.

Polisen grep en person misstänkt för misshandel och våld mot tjänsteman, och personen omhändertogs för fylleri. Flera patruller hade tillkallats, och med deras hjälp upplöstes bilträffen.

Tog inbrottstjuvar på hotell

Klockan 02 ryckte polisen också ut efter larm om ett pågående inbrott på ett hotell i centrala Sundsvall. Polisen kunde gripa två män som just då försökte lämna hotellet. Männen som är i 35- till 45-årsåldern anhölls sedan misstänkta för stöld genom inbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.