Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se exempel på reaktioner som kommit efter SVT:s avslöjande om omfattande bilfusk i Sundsvall – och hör om ett exempel från en kommun i Mellansverige. Foto: SVT

Reaktioner från hela landet på bilfusket i Sundsvalls kommun: ”Inte unikt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter SVT Västernorrlands publiceringar om användandet av arbetsbilar för privat bruk i Sundsvalls kommun har det kommit en rad reaktioner.

I videon berättar vår reporter om mejl som tyder på att det här förekommer på fler håll.

”Grattis alla boende i Sundsvalls kommun, ni betalar kommunens körningar med kommunbilar!”

”Moralen har rasat.”

Det här är två av de mejl som kommit till redaktionen. Merparten av de som hört av sig delar med sig av exempel i sin närhet. Från olika kommuner i landet. Men även från det privata näringslivet.

Någon är kritisk till ämnesvalet.

”Nu börjar ni jaga mygg”

Det här vet vi om fusket

I våra publiceringar har SVT berättat om exempel i Sundsvalls kommun där en interngranskning visar att ett 80-tal förare kan ha kört arbetsbilen privat under åren 2020-2022.

Tipsare vi träffat uppger att missbruket är mer utbrett och ska ha pågått i minst 20 år.

I videon ser du vilka reaktioner och exempel som kommit från publiken i olika delar av landet. Fusk med skattemedel upprör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.