Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Anders Sylvan, t f regiondirektör, kommenterar kritiken mot hur vårdens sparförslag arbetats fram. Han ger en annan bild än Johan Nilsson, verksamhetsansvarig för ortopedin i länet. Foto: svt

Regiondirektören har fullt förtroende för förvaltningschefen

Uppdaterad
Publicerad

Om två månader ska regionfullmäktige besluta om det kommande tuffa sparpaketet för vården, men ännu saknas viktiga underlag – och igår kunde vi berätta att förslagen inte heller tycks varit förankrade inom verksamheten.

Länsklinikchefen för ortopedin Johan Nilsson sågade förslaget och menade att det inte innebär några besparingar.

Uppgifterna väckte både irritation och förvåning bland politikerna. 

Anders Sylvan, tillförordnad regiondirektör, kommenterar idag kritiken mot hur vårdens sparförslag arbetats fram. Han ger en annan bild än den verksamhetsansvarige för ortopedin i länet.

Framtaget av ledningsgruppen

– Min uppfattning är att det här var framtaget i den ledningsgrupp där verksamhetscheferna fanns med, säger Sylvan idag.

Borde det här ha skötts annorlunda?

– Det är alltid lätt att vara efterklok när man har facit i hand, säger Sylvan, som samtidigt säger att han har fortsatt förtroende för Lena Carlsson, förvaltningschef för specialistvården. 

Hör Sylvan i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer