Hans Wiklund, regiondirektör. Foto: SVT

Regiondirektören om Thelinaffären: ”Det har funnits rykten”

Uppdaterad
Publicerad

Redan i somras ska Lena Thelin ha informerat landstingets jurist om att hon spelat in samtal med förra regiondirektören Inger Bergström. Först nu i mars fick nuvarande regiondirektören höra inspelningarna.

Den 12 mars samtalade regiondirektör Hans Wiklund och regionens jurist Pär Birgersson med förra personaldirektören Lena Thelin.

– Hon tog kontakt med oss och ville berätta sin version och vi hade efterfrågat underlag som stödde hennes version, säger Hans Wiklund.

De nu aktuella inspelningarna spelades då upp men enligt Thelin hade hon informerat regionens jurist redan i somras om inspelningarna med Inger Bergström, som gjordes i slutet av 2014 och början av 2015.  

– Det har funnits en form av rykte, kan man säga, att det eventuellt skulle kunna finnas någon form av dokumentation av de här mötena, säger Wiklund som själv inte hade insyn sommaren 2017.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.