Foto: SVT montage

Lena Thelin: ”Jag kände mig otrygg”

Uppdaterad
Publicerad

Lena Thelin ville dokumentera samtalen med sin arbetsgivare för att skydda sig själv.

Lena Thelin, tidigare personaldirektör i Landstinget Västernorrland, bekräftar att hon spelade in samtal med sin chef dåvarande, regiondirektören Inger Bergström.

”Jag gjorde inspelningarna eftersom jag kände mig otrygg och utsatt i den situationen, och gjorde det helt enkelt för att skydda mig själv, efter att under en längre period ha blivit illa behandlad och kränkt av min dåvarande arbetsgivare.”, skriver Lena Thelin i ett mail till SVT Nyheter Västernorrland.

Viktigt ge all information

Enligt henne visar inspelningarna hur hon kränktes och hennes kompetens inte tidigare hade ifrågasatts.

”Eftersom det fortfarande ställs frågor kring avtalet kändes det viktigt för mig att ge den nya regiondirektören all  information som jag hade i frågan.”, skriver hon vidare.

Thelins ”sista kommentar”

Regiondirektören kände redan i somras till de inspelade samtalen eftersom Lena Thelin, enligt egen utsago, informerade om dem i samband med den internutredning som genomfördes då.

”Mitt samtal med regiondirektören var mitt sätt att sätta punkt för den här frågan för egen del. Därför kommer jag inte heller att ge fler kommentarer till media.”, avslutar Lena Thelin sitt mail till SVT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.