Foto: SVT

En epok går i graven – S i Sollefteå tvingas i opposition

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Sollefteå tvingas lämna från sig makten efter valet när en ny koalition tar över. S meddelade på måndagen att man istället blir oppositionsparti de närmaste fyra åren.

Vid en pressträff under måndag eftermiddag kommer den nya koalitionen Centerpartiet, Vänsterpartiet och Västra initiativet presentera hur man ska leda Sollefteå kommun den närmaste mandatperioden.

En epok i graven

Det är ett besviket kommunalråd Åsa Sjödén (s) som därmed tvingas lämna från sig makten efter en lång, lång period av Socialdemokratiskt styre av Sollefteå kommun.

– Vi är fortfarande största parti i kommunen och vi kommer att bedriva en kraftfull oppositionspolitik skriver Åsa Sjödén (s) i ett pressmeddelande.

Hoppas komma tillbaka

Trots ett katastrofalt valresultat hade Sjödén hoppats kunna sitta kvar och styra kommunen i ett majoritetssamarbete. Istället konstaterar hon att trots kommunens framgångsrika satsningar senaste mandatperioderna var förtroendet inte tillräckligt stort hos väljarna.

– Väldigt tråkigt att tvingas ta ett sånt här beslut men förhoppningsvis kan vi komma tillbaka efter nästa val skriver Åsa Sjödén (s).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.