Åsa Romson (MP), Gustav Fridolin (MP), finansminister Magdalena Andersson (S) och statsminister Stefan Löfven (S) besöker lokstallarna i Sundbyberg. Foto: TT

S i Västernorrland: ”Skynda på, regeringen”

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraternas distriktskongress i Västernorrland kräver bland annat att regeringen skyndar på satsningar på järnvägar och högskoleutbildningar.

Under lördagen antog Socialdemokraterna i Västernorrland ett uttalande riktat till statsminister Stefan Löfven och statsråden Ardalan Shekarabi och statsrådet Sven-Erik Bucht.

I uttalandet kräver distriket att ”regeringen måste få myndigheterna att se till hela landets utveckling”.

Dubbelspår Gävle-Härnösand

Uppmaningarna som regeringen får från Socialdemokraterna i Västernorrland är:

– Att regeringen återtar det politiska inflytandet över myndigheterna

– Att regeringen påskyndar satsningarna på en väl utbyggd högskole- och yrkeshögskoleutbildning i hela landet.

– Att regeringen förbättrar möjligheter till kommunikationer i hela landet. Detta genom investeringar i väg- och järnvägar, som byggande av dubbelspår på Ostkustbanan, upprustning av Ådalsbanan och Mittbanan, förverkligande av Norrbotniabanan, samt ökat anslag för ökat underhåll.

– Att regeringen påskyndar och underlättar utbyggnaden av bredbandsfiber så att tekniken når hela landet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelspår Gävle-Härnösand

Mer i ämnet