S-politiker tvingas lämna fullmäktigegrupp

Uppdaterad
Publicerad

My Larsson (S) från Junsele röstade emot sitt parti i landstingsfullmäktige. Nu straffas hon för det.

Landstingsledamoten My Larsson (S) från Junsele tvingas lämna S-gruppen i landstingsfullmäktige. Det står klart efter ett möte i helgen.

Saknar förtroende

Det var under landstingsfullmäktige förra veckan som My Larsson (S) gick emot partilinjen i frågan om akutortopedin i Sollefteå. Hon röstade för att bevara akutvården i Sollefteå.

Krisen i Landstinget Västernorrland

– Vi hade en överenskommelse inom gruppen och hon bröt mot den. I och med det kan vi inte ha förtroende för henne just nu, säger Anna-Karin Sjölund, gruppledare för S i landstinget Västernorrland.

Tråkigt men väntat

My Larsson själv är inte förvånad över beskedet.

– Jag tycker att det är tråkigt men det var väntat, säger hon.

My Larsson kommer att fortsätta som ledamot för socialdemokraterna i landstingsfullmäktige men kommer alltså inte att delta i partiets gruppmöten. Det betyder att hon kommer att förlora i inflytande.

– Dels kan jag inte vara med och påverka i gruppen, dels är det mycket information som jag inte kommer att få ta del av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen i Landstinget Västernorrland

Mer i ämnet