Karin Sellgren, Region Västernorrlands vaccinsamordnare tror att vaccinationerna kommer att komma igång i maj månad.

Så ska Region Västernorrland organisera vaccinationerna

Uppdaterad
Publicerad

Det kommer att behövas ett stort antal rymliga lokaler för de kommande vaccinationerna mot covid-19 inom Region Västernorrland. Just nu pågår ett arbete med att hitta dessa platser där det kan finnas utrymme för ett stort genomflöde av personer.

2009 när massvaccinationerna mot svininfluensan genomfördes krävdes det stora lokaler för att genomströmningen av människor skulle ske smidigt.

I år kommer det att behövas lika stora lokaler och även en planering för att undvika trängsel och smitta av coronaviruset. För att allt ska ske smidigt behöver det också finnas utbildad personal på plats.

Coronaviruset i Västernorrland

Räknar med 200 personer

 – Det kommer att behövas personal som står och sticker och vaccinerar och det kommer att behövas personal som håller ordning innan man kommer in och när man går ut, säger Karin Sellgren, vaccinsamordnare Region Västernorrland.

 – Vi räknar med att det är ungefär 200 personer som kommer att behöva arbeta när vi kommer igång med massvaccinationerna, säger Karin Sellgren.

Massvaccinationerna  för fas 2 (åldersgruppen 65+) kommer att börja i början av mars och för fas 3 i maj, enligt Region Västernorrland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet