Anders Ygeman (S) var med på presskonferens om förslag för ökad trygghet i Sundsvall.

Så vill S öka tryggheten i Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna i Sundsvall presenterade i dag ett program för att öka tryggheten och minska utanförskapet. Ökad närvaro av socialtjänsten i kommundelarna är en av punkterna.

Bodil Hansson (S), kommunstyrelsens vice ordförande, och Malin Larsson (S), ordförande för socialnämnden, presenterade på en presskonferens under fredagen ett trestegsprogram för ökad trygghet som partiet går till val på. På plats fanns också förre inrikesministern Anders Ygeman (S).

S föreslår i programmet en förstärkning av socialtjänstens närvaro i kommundelar för att komma närmare de som behöver stöd.

– Man flyttar ut delar av kommunhuset till andra områden men exakt till vilka får vi återkomma till, säger Bodil Hansson.

Samarbete med polisen

Vissa av socialtjänstens uppgifter vill man också samlokalisera med polisen.

– Detta för att tidigt kunna fånga upp ungdomar i riskmiljö. Om det gått några veckor efter en händelse är de unga nog mindre motiverade.

Man vill också att missbrukare som påbörjat vårdbehandling ska få en koordinator som stöd genom hela vårdkedjan och i anpassningen till jobb och boende.

– Syftet är att förhindra att de får återfall utan i stället håller sig drogfria, säger Bodil Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.