Benen har troligen slagits sönder med slägga. Foto: Privat

Jakttorn saboterade och kojor nedbrända

Uppdaterad
Publicerad

Ett jaktlag i Ånge kommun har fått jakttorn saboterade och ett par jaktkojor i trakten har dessutom bränts ner.

– Jag ser det som ett sabotage, men vad andemeningen är vet vi inte, säger Kjell-Åke Viklund som är ordförande i Torrflonäs jaktklubb.

Det är jakttorn och jaktstugor i området kring Haverö i den västra delen av Ånge kommun som har saboterats.

– Man skulle verkligen vilja veta vem som ligger bakom, säger Gunnar Karlsson i jaktlaget i Torrflonäs.

Sabotage mot jakttorn i Jämtland

Enligt Kjell-Åke Viklund medlem har någon eller några troligen slagit av benen på tornen med slägga. Han uppger att det troligen hänt under förra veckan, innan jakten startade.

– Har man otur kan det rasa. Så är det ju när det blir avsågat, säger han.

Ett saboterat torn inspekteras Foto: Fredrik Israelsson, SVT

Stugor nedbrända

Redan i fjol hade jaktlaget i Torrflonäs problem med att jakttornen saboterades. Gunnar Karlsson säger även att jägarna känner sig utsatta efter att två jaktstugor i trakterna bränts ner under sommaren.

Nedbrunnen jaktstuga. Foto: Privat
Nedbrunnen jaktstuga. Foto: Privat

Sabotaget har nu polisanmälts i samråd med Jägarförbundet. Någon gärningsman har ännu inte hittats, och jaktlaget vill inte spekulera i den frågan.

– Jag vill inte spekulera i vem som har gjort åverkan: Vi får se till att det inte händer några olyckor inom jaktlaget bara, säger Kjell-Åke Viklund, ordförande i Torrflonäs jaktklubb.

Jaktstugorna som bränts ner har funnits i området sedan 1950-talet.  Marken och stugorna ägs av SCA, men arrenderas av ett lokalt jaktlag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sabotage mot jakttorn i Jämtland

Mer i ämnet