Här är den båt som fiskaren gav sig ut med den dagen han försvann. Se den rekonstruerade färdvägen i klippet. Foto: Privat

Försvunne fiskaren – sambon söker längs stränderna

Uppdaterad
Publicerad

I förra veckan försvann en man i 50-årsåldern spårlöst efter att ha givit sig ut på en fisketur med båt utanför Härnösand. Polisen har avslutat sökandet men mannens sambo fortsätter att leta.

Onsdagen den 14 oktober gav sig mannen ut på havet, sedan dess är han försvunnen. Den försvunne mannens sambo berättar att hon söker efter honom längs stränderna.

– Jag är ute och söker längs stränderna varje dag. Idag var jag och en kompis vid Älandsbro eftersom man inte sökt där, berättar hon.

Vill ha en förklaring

Kvinnan vill i nuläget inte framträda i media men vädjar till alla som rör sig vid havet om att rapportera iakttagelser och fynd. Hon är tacksam till alla som hittills hjälpt till i sökandet. Att åtminstone få en förklaring till vad som hänt hennes sambo är det hon hoppas på.

Avslutat sökandet

Polisen har lyckas rekonstruera mannens färdväg med hjälp av mobilsignaler, samtidigt har man avslutat det aktiva sökandet.

– Vi följer upp eventuella tips och ser om det dyker upp några nya iakttagelser, säger polisens förundersökningsledare Jörgen Bohman.

Hör polisen om försvinnandet se den rekonstruerade färdvägen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.