Inspektion av kritiserat flyktingboende

Uppdaterad
Publicerad

Efter kritik mot flyktingboendet i Frånö gjordes på onsdagen en uppföljningsinspektion av Kramfors kommun. Mittnytt har tidigare rapporterat om hur flera boende klagat över löss och trångboddhet.

Mögellukt, trasiga tvättmaskiner, trasiga fönster till sovrummen, vägglöss och små rum där flera personer får tränga ihop sig. Detta är bara några av ett tiotal synpunkter på levnadsförhållandena för de boende i Frånös flyktingförläggning.

Trots ägarnas miljonvinst på boendet blev det redan från start känt för sin dåliga standard.

Flyktingboendet i Frånö

I tisdags besöktes förläggningen av Migrationsverket och på onsdagen fick flyktingboendet besök av Kramfors kommuns miljöinspektör Märit Löfgren. Detta var ett uppföljningsbesök för att undersöka om företaget som driver verksamheten har åtgärdat de klagomål som lades fram efter den första inspektionen.

Nu ska Kramfors kommun begära in kompletterande uppgifter, av bland annat Anticimex, angående skadedjursbekämpning. Sedan ska ärendet tas upp på bygg- och miljönämndens möte den 16 oktober.

– På grund av den stora tillströmningen av flyktingar under sommaren har Migrationsverket gjort ett förtätningsavtal med företaget som driver boendet. Det har sänkt levnadsstandarden på boendet, säger miljöinspektören Märit Löfgren på Kramfors kommun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flyktingboendet i Frånö

Mer i ämnet