Foto: TT

SCA säljer jaktanläggning

Uppdaterad
Publicerad

Efter den senaste tidens granskning av SCA:s chefer och deras förmåner genomför företaget nu en rad förändringar.

För att återskapa förtroendet för SCA gnomför nu Jan Johansson, VD och koncernchef, en rad förändringar inom företaget.

Ingen jaktstuga för Martin-Löf

Avgående styrelseordförande Sverker Martin-Löf har nu sagt upp möjligheten att använda jaktstugan Källberget i Härjedalen. Uppsägningen gäller från bolagsstämman 2015. SCA påpekar i ett pressmeddelande att  Martin-Löf i den mån han nyttjat Källberget har betalat för detta.

Skandal kring SCA affärsflyg

Henvålen kan säljas

Källberget ligger bredvid den exklusiva jaktanläggningen Henvålen i Härjedalen där SCA gjort stora investeringar. Även den anläggningen ses nu som en belastning och Jan Johansson meddelar att han tillsammans med de övriga ägarna, Industrivärlden och Handelsbanken,  kommer att diskutera en försäljning av anläggningen.

Inga råd från släkten

Efter att Svenska Dagbladet avslöjat att Sverker Martin-Löfs son varit finansiell rådgivare i minst två miljardaffärer blir nu reglerna hårdare inom SCA. ”Oavsett om det handlar om vår eller motpartens rådgivning, så får inte närstående ingå i transaktionsteam” lyder den nya regeln.

”Den tiden är förbi”

SCA ska dessutom analysera om man ska äga eller hyra affärsflyg i framtiden. Johansson framåller också att reglerna för affärsflyget redan skärpts.

– Oavsett vad granskningarna kommer fram till, så kommer varken min eller någon annans respektive eller närstående att flyga i affärsflyg som hyrs eller ägs av SCA. Den tiden är förbi. Affärsflyg ska heller inte utnyttjas i samband med representation säger Jan Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skandal kring SCA affärsflyg

Mer i ämnet