Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polishunden Ärras nyper bort mikrofonen från hundföraren Jörgen Modin under intervjun. Foto: Lukas Johansson/SVTSVT

Polishunden Ärras stör sig på mikrofonen under intervjun – nyper bort den

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under intervjun med hundföraren överraskar kriminalsökhunden Ärras – som hjälpte till med att söka efter försvunna Liselotte – med att nypa åt sig reporterns utrustning.

– Du ser, han är ju så uppmärksam, säger polisen Jörgen Modin.

Han har haft Ärras sedan han var en valp på åtta veckor – och lekfullheten verkar finnas kvar hos den nu sexårige schäferhannen.

Under hela intervjun är Ärras nyfiken på kamerautrustningen. Reportern har satt en liten mikrofon på hundföraren Jörgen Modin, och mitt under intervjun bestämmer sig Ärras för att ta bort den.

Utrustningen tog ingen skada och efter den lilla incidenten kunde intervjun fullföljas utan några fler inspel från Ärras.

Polishundarna hade en viktig roll under mordutredningen om Liselotte och totalt var det åtta hundar i tjänst. I klippen här nedanför får du veta mer om fem av dem:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.