Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Åklagarsidan krävde livstids fängelse. Den mordåtalade 46-årige mannens försvarare yrkade att hans klient skulle frikännas från mordmisstankarna och släppas på fri fot. Foto: polisens förundersökning & SVT

46-åringen döms till livstids fängelse för mord på Liselotte

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen meddelande Sundsvalls tingsrätt domen mot den 46-årige man som varit misstänkt för mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå.

Rätten gick på åklagarens linje och mannen döms till livstids fängelse för mord och grovt gravfridsbrott. Han ska även betala en halv miljon kronor i skadestånd till Liselottes anhöriga.

I domen skriver Sundsvalls tingsrätt att åtalet för mord och grovt gravfridsbrott är styrkt och hänvisar till ett antal fynd på brottsplatsen och vid obduktionen. Tingsrätten skriver i domen att detta sammantaget visar att 46-åringen ”med uppsåt har berövat Liselotte livet”.

– Vi har sett ett antal försvårande omständigheter som gör att vi hamnar på livstids fängelse, i kombination med att vi inte sett några förmildrande omständigheter, säger rådman Sandra Åström Bodin, domare i målet, till SVT.

Mordet på Liselotte från Timrå

46-åringen har genomgående nekat till mord, men har erkänt gravfridsbrott av normalgraden. 46-åringen ska även betala drygt en halv miljon kronor i skadestånd till Liselottes anhöriga.

Överklagande

Redan nu står det klart att den fällande domen kommer att överklagas av försvaret.

Det var den 10 oktober förra året som Liselotte anmäldes försvunnen och åtta dagar senare hittades hennes kropp i ett sökområde i Kramfors. Rättegången mot den 46-årige man, som suttit häktad sedan 14 oktober, startade den 3 april och höll på i fem dagar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under tisdagen fortsätter rättegången om det misstänkta mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå. Här i videon berättar SVT:s reporter Nanny Lögdal om vad som kommer upp i rättssalen under dagen. Foto: Polisens förundersökning/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet