Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den mordmisstänkte mannen, en tvåbarnspappa i 40-årsåldern, är anställd av Timrå kommun och har ett hittills fläckfritt förflutet i rättsliga sammanhang. Foto: SVT

Det här vet vi om den mordmisstänkte mannen från Timrå

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern från Timrå som sitter häktad misstänkt för människorov och mord på en 25-årig kvinna har ett i det närmaste fläckfritt förflutet. Han är inte dömd för brott och inte heller känd hos polisen i något annat sammanhang.

Det här vet vi om mannen – se klippet.

Polis och kammaråklagare Christina Edlund Nilsson är mycket tillknäppta med information fortsättningsvis om utredningen av det försvinnande som blivit till en förundersökning om människorov och mord. Det med hänvisning till stark sekretess i ärendet.

Även den häktade mannens försvarare Per Näslund har fått yppandeförbud, vilket betyder att han inte får uttala sig offentligt om förundersökninngen.

Kvinnan försvann den 8 oktober. Tio dagar senare hittades hon död. Men redan innan dess hade den nu misstänkte mannen häktats på sannolika skäl misstänkt för både människorov och mord – vilket alltså indikerar att polisen redan innan fyndet av kroppen jobbade efter tesen att kvinnan inte var i livet och att hon bragts om livet.

Åtal senast 15 november

Poliskommissarie Peter Wikberg tillförordnades som presstalesman initialt, men har nu blivit ”arbetslös” i det avseendet.

–  Åklagaren har meddelat att ingen ytterligare information i ärendet kommer att lämnas förrän åtal väcks och förundersökningen blir offentlig, säger han till SVT.

Åtal ska väckas senast den 15 november, och under den tiden sitter den misstänkte häktad. Om utredningen inte är klar då kommer åklagaren att begära förlängd häktningstid.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Timråkvinna

Mer i ämnet