En man har anhållits som skäligen misstänkt för människorov. Foto: SVT

En man anhållen skäligen misstänkt för människorov – försvunna Liselotte söks i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits, skäligen misstänkt för människorov med anledning av 25-åriga Liselottes försvinnande i Timrå.

Det uppger polisen på lördag förmiddag. Kvinnan har inte återfunnits ännu.

Sedan lördag 8 oktober har den 25-åriga kvinnan varit försvunnen, hon sågs senast i Timrå. Polisen inledde i veckan en förundersökning om människorov. Kramfors har kommit i fokus för utredningen eftersom kvinnans telefon varit uppkopplad där.

På lördagen uppgav polisen att en man sitter anhållen, skäligen misstänkt för människorov alternativt olaga frihetsberövande. Skäligen misstänkt är den något svagare misstankegraden.

Mordet på Liselotte från Timrå

Kvinnan har inte hittats och sökarbetet fortsätter. Polisen lämnar inte mer information för tillfället, men vill få in tips och iakttagelser från allmänheten.

Från åklagarmyndighetens presstjänst meddelades på lördag eftermiddag att mannen blev förhörd på fredagen då han anhölls. Mer information lämnas inte från åklagaren på lördagen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Örjan Leek & SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet