Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Under helgen har ett intensivt spaningsarbete skett i det område väster om Kramfors dit den försvunna 25-åriga kvinnans telefon pejlats. Polisens utredningsansvariga Josefine Perming Tengqvist förklarar här varför brottsmisstankarna numera gäller både mord och människorov. Foto: Per-Erik Ström SVT

Därför misstänker polisen att försvunna 25-åriga kvinnan mördats

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern har begärts häktad som på sannolika skäl misstänkt för människorov och mord. Han misstänks ha fört bort och dödat den försvunna 25-åriga kvinnan från Timrå, som varit försvunnen sedan förra lördagen.

Kvinnan är ännu inte hittad. På tisdagen hålls häktningsförhandlingar mot mannen – hör polisens utredningsansvariga Josefin Perming Tengqvist och SVT:s utsände reporter Per-Erik Ström i videoklippet.

Kvinnan försvann från sin bostad i centrala Timrå under förra helgen. För en vecka sedan anmäldes hon försvunnen av sin familj. Vid pejling av kvinnans mobiltelefon blev det flera träffar i Kramforsområdet under förra veckan.

Sent under fredagen greps och anhölls den man som nu begärts häktad. Då som skäligen misstänkt (den lägre misstankegraden) för människorov.

Under helgens utredningsarbete gjordes fynd som gjorde att kammaråklagare Christina Edlund Nilsson skärpte brottsrubriceringen till mord och människorov. I båda fallen på sannolika skäl, vilket är det starkare graden av misstanke.

Mannen och kvinnan kände varandra sedan tidigare, bekräftar polisen.

Inga ytterligare kommentarer

Av häktningsframställan framgår att misstanken om människorov gäller kvinnans hemadress i Timrå och misstanken om mord kopplas till en plats väster om Kramfors.

Mannen som greps och anhölls sent under fredagen nekar till brott. Hans offentliga försvarare, Sundsvallsadvokaten Per Näslund, fick under måndagen yppandeförbud i ärendet av åklagaren och får därmed inte ge några kommentarer över huvud taget.

Den misstänkte är inte känd hos polisen sedan tidigare och är inte dömd för något grovt brott.

Häktningsförhandlingen äger rum i Sundsvalls tingsrätt, preliminärt under tisdagsmorgonen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Timråkvinna

Mer i ämnet