Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här har polisen under lördag och söndag genomfört en större sökinsats, men vill inte säga om det har någon koppling till försvunna Liselotte från Timrå. Foto: Örjan Leek

Större sökinsats i sommarstugeområde mellan Kramfors och Viksjö

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen har det genomförts en större sökinsats i Kramforsområdet. Polisen vill dock inte bekräfta om det har koppling till den försvunna kvinnan från Timrå.

Den 25-åriga kvinnan från Timrå har varit försvunnen i en vecka. I onsdags inleddes en förundersökning om brott och i fredags anhölls en man skäligen misstänkt för människorov, alternativt olaga frihetsberövande. Skäligen misstänkt är den lägre misstankegraden.

Sökandet har den senaste tiden koncentrerats till Kramforsområdet.

Mordet på Liselotte från Timrå

– Flera uppgiftslämnare säger sig ha sett henne där efter försvinnandet, sade kriminalinspektör Jonas Holmström till SVT i fredags.

Söker med dykare i stugområde

Stora plastband har under helgen spärrat av en udde vid ett stugområde mellan Kramfors och Viksjö. Arbetet inleddes under lördagen och har sedan tilltagit under söndagen. Förutom att söka igenom ett flertal fastigheter har polisen sökt i sjön med både båt och dykare.

Vid 14.30 på söndagseftermiddagen såg SVT:s fotograf på plats ett tiotal poliser lämna avspärrningen. Flera poliser fanns då fortfarande kvar för att fortsätta arbetet. Totalt har åtminstone 15 poliser varit på plats för att delta i insatsen.

Vill inte kommentera arbetet

Polisen vill inte berätta anledningen till att man befunnit sig på platsen eller bekräfta att det har med försvinnandet att göra. Ärendet leds av åklagare och det väntas komma besked om mer information under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet