Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kan Liselottes död ha skett på annat sätt än genom yttre våld och att hon lämnats att drunkna med avsikt? Hör den mordåtalade mannens försvarare Per Näslund inför torsdagens förhör med rättsläkaren. Foto: Ylva Holmgren SVT (skiss) / Nanny Lögdal SVT

Mordmisstänkte mannens försvarare i fallet Liselotte: ”Rättsläkarutlåtandet tyngsta bevisningen”

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången om det misstänkta mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå går under torsdagen in på sin fjärde dag. Advokat Per Näslund försvarar den mordåtalade 46-årige mannen och han tror att det är nu målet går in i ett avgörande skede.

– Rättsläkarutlåtandet blir den tyngsta bevisningen som vi ser det, säger han.

Under torsdagen hörs den rättsläkare som gjort obduktionen av kroppen. Enligt utlåtandet har Liselotte dött genom drunkning, men hennes kropp uppvisar också skador som tyder på att hon utsatts för våld. Från försvarets sida kommer man att ställa frågor kring om skadorna kan ha uppstått på annat sätt än att hon misshandlats.

Den mordåtalade 46-åringens inställning till anklagelserna har inte ändrats under huvudförhandlingen i målet. Han nekar fortfarande till mord och hävdar att Liselottes död var en olyckshändelse.

Mordet på Liselotte från Timrå

Dumpat kroppen

Däremot erkänner han gravfridsbrott, det vill säga att han hanterat Liselottes kropp efter hennes död. Både i polisföhören och i rätten har han berättat att han svept in Liselotte i en filt, lagt henne i bagageutrymmet på bilen och sedan dumpat henne vid en klippavsats några kilometer bort.

Rättegången avslutas sannolikt på fredag med slutanföranden både från åklagarsidan och från försvaret.

I klippet: Hör försvararens tankar inför rättegångens fjärde dag, och hur den mordmisstänkte mannen mår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet