Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
När mannen försökte övertala Liselotte att följa med honom till stugan uttryckte han att han ville henne väl – men påtalade samtidigt att det var viktigt att hon tog med sig alkohol. Se konversationen i klippet. Foto: Ur polisens förundersökning

Så lockade mannen med sig Liselotte till stugan i Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

När den nu mordmisstänkte mannen ville få med sig 25-åriga Liselotte från Timrå till sin stuga försökte hon in i det sista avböja. Till sist lyckades han övertala henne – och några timmar senare var hon död.

Se deras sista snapchatkonversation i klippet.

Liselotte hade tiden före mordet berättat för flera närstående personer att hon blivit utsatt för sextrakasserier och övergrepp av en man på jobbet, att hon var rädd och kände sig hotad av honom.

I polisens förundersökning finns konversationen mellan den mordmisstänkte 46-årige mannen och Liselotte från den 8 oktober i fjol, dagen då Liselotte försvann, redovisad.

Den visar bland annat att mannen är väldigt angelägen att få med sig Liselotte till stugan i Kramfors.

Ville se på tv

Men Liselotte, som vid tidigare tillfällen avböjt att följa med till stugan, vill vara hemma och titta på tv – hela kvällen och natten, tillägger hon när mannen fortsätter med sina övertalningsförsök.

Mannen betonar att han månar om henne och är säker på att ett besök i stugan ”med brasa och mys” kommer att göra henne gott.

När hon till sist ger efter och ändå går med på att följa med honom betonar han flera gånger att hon ska ta med alkohol: ”Ta med cider”.

Se och hör mer om den sista utgående trafiken från Liselottes mobiltelefon i videon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Timråkvinna

Mer i ämnet