Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den 25-åriga kvinnan från Timrå anmäldes saknad i början av oktober, och knappt en vecka senare hittades hon död i ett skogsområde väster om Kramfors. Foto: Per-Erik Ström SVT

Man åtalas för mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå

Uppdaterad
Publicerad

25-åriga Liselotte från Timrå anmäldes försvunnen av sina anhöriga den 10 oktober i fjol. Drygt en vecka senare hittades hennes kropp i ett skogsområde utanför Kramfors.

En man i 45-årsåldern, bekant med kvinnan sedan tidigare, har suttit häktad sedan dess misstänkt för mord och grovt gravfridsbrott. Under tisdagen väcktes åtal mot mannen.

Det var den 8 oktober förra året som Liselotte senast pratade med sina anhöriga och den 10 oktober anmäldes hon försvunnen. Åtta dagar efter att hon anmäldes försvunnen hittades hennes kropp i ett sökområde i Kramfors.

Enligt åtalet ska 25-årige Liselotte ha avlidit genom drunkning och mannen i 45-årsåldern ska ha utsatt henne för våld mot huvudet och kroppen. Mannen ska även ha flyttat kvinnan cirka tre kilometer från brottsplatsen.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mannen nekar till mord men har medgett gravfridsbrott av normalgraden.

”Tydlig bild av händelseförloppet”

Polisen har tidigare bekräftat att mannen och kvinnan kände varandra sedan tidigare.

”Polisen har genomfört ett gediget utredningsarbete och jag anser mig ha en tydlig bild av händelseförloppet. Utredningen talar för att den avlidna 25-åringen och den misstänkte har haft en relation till varandra som i vissa delar varit konfliktfylld”, säger senior åklagare Christina Edlund Nilsson, enligt ett pressmeddelande.

Huvudförhandlingen beräknas starta i Sundsvalls tingsrätt den 3 april och förväntas hålla på i fyra dagar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Örjan Leek & SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet