Den misstänkte mannen gick själv med på att stanna i häktet. Foto: Örjan Leek/SVT

Mordet på Timråkvinnan: Misstänkte mannen omhäktad

Uppdaterad
Publicerad

Den man i 40-årsåldern som misstänks för mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå blir kvar i häktet, enligt ett beslut från Sundsvalls tingsrätt.

Det innebär att åtalet mot mannen dröjer åtminstone en månad till.

När häktningstiden i ärendet gick ut under tisdagen begärde kammaråklagare Christina Edlund Nilsson en förlängning.

Eftersom den misstänkte mördaren inte hade några invändningar mot att stanna i häktet beslutade tingsrätten utan särskild förhandling att förlänga häktningstiden med ytterligare en månad, det vill säga fram till den 13 december.

Mordet på Liselotte från Timrå

Strikt förundersökningssekretess gäller fortfarande kring utredningen. I samband med den första häktningsförhandlingen gav åklagaren alla parter i ärendet – det vill säga polis, den misstänktes försvarare och offrets anhörigas målsägandebiträde – yppandeförbud, det vill säga förbud mot att över huvud taget göra uttalanden kring den pågående förundersökningen.

Försvann 8 oktober

Brottsrubriceringen är fortfarande människorov och mord. Den häktade mannen är misstänkt på sannolika skäl.

Den 25-åriga kvinnan försvann den 8 oktober. Den sista kontakten med sina anhöriga hade hon på kvällen samma dag. Två dagar senare anmälde de närstående henne som försvunnen.

Efter pejling av hennes mobiltelefon koncentrerades polisens sökande efter ett par dagar till Kramforsområdet.

Hittades död

Sex dagar efter försvinnandet anhölls mannen i 40-årsåldern som skäligen misstänkt för människorov. Inför häktningsförhandlingen skärptes misstankegraden till sannolika skäl, och det hela gällde då även mord. Mannen nekade till anklagelserna.

Den 18 oktober, efter drygt en veckas letande, hittades kvinnans kropp i sökområdet.

Polisen har bekräftat att mannen och kvinnan kände varandra sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet