Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisens t f presstalesperson Peter Wikberg bekräftar att en kropp hittats inom sökområdet strax väster om Kramfors. Hör honom i intervjun här. Foto: Per-Erik Ström och Hans Lindblom SVT

Död person hittad i Kramfors – kroppen ännu inte identifierad

Uppdaterad
Publicerad

Sent under tisdagseftermiddagen gav polisens intensiva sökinsats i skogarna kring Kramfors efter en försvunnen 25-årig kvinna resultat.

En död person hittades då inom det aktuella sökområdet. Men ännu vid lunchtid på onsdagen var kroppen inte identifierad – och det ser nu ut som att identifieringen kan dröja ett eller två dygn till.

”Utredningen är inne i ett extremt intensivt skede”, låter polisen meddela på sin webbplats.

Den 25-årig kvinnan från Timrå anmäldes försvunnen den 10 oktober och har sedan sökt av polis. En man sitter sedan tisdagsmorgonedn häktad misstänkt för människorov och mord.

Kvinnans telefon pejlades i inledningen av utredningen till Kramfors, dit sökinsatsen sedan dess har koncentrerats.

Mordet på Liselotte från Timrå

Sista gången som kvinnans anhöriga pratade med henne var den 8 oktober. En bekant till kvinnan ska ha sett henne hoppa in i en grå pickup i centrala Timrå. Den 12 oktober, två dagar efter att kvinnan anmälts försvunnen, inleder polisen en förundersökning om människorov, och senare fattades även misstankar om mord.

Häktad för människorov och mord

En man i 40-årsåldern, som inte är dömd för grov brottslighet tidigare, anhölls skäligen misstänkt för människorov. Den 17 oktober begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov – och då även för mord. Han häktades senare.

Sent under tisdagseftermiddagen hittades alltså en död person inom sökområdet för den försvunna kvinnan.

Polis och åklagare är mycket förtegna om detaljer i utredningen. Det står nu klart att fastställandet av den hittade kroppens identitet dröjer åtminstone ett dygn till, eventuellt två. Varför identifieringen drar ut på tiden är ännu oklart.

Hör Peter Wikberg, presstalesperson på polisen, berätta om utredningen efter att den döda personen påträffats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet