Rättsprocessen kring mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå kommer inte att inledas förrän en bit in på nästa år. Förundersökningen är ännu inte klar och åklagaren begär nu ytterligare förlängd häktningstid. Foto: Per-Erik Ström SVT

Mordet på Timråkvinnan: Inget åtal före jul

Uppdaterad
Publicerad

Förundersökningen kring mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå är ännu inte klar. Kammaråklagare Christina Edlund Nilsson kommer att begära förlängd häktningstid för den misstänkte mannen i 40-årsåldern.

– Det är en del utredningsåtgärder kvar – men jag ser slutet, säger Christina Edlund Nilsson till SVT.

Hon har tidigare begärt – och fått – häktningstiden förlängd i ärendet. Enligt det senaste beskedet skulle åtal väckas senast den 13 december. Så blir det nu inte.

– Förundersökningen är inte klar. Jag kommer att begära förlängning, säger Christina Edlund Nilsson.

Hon ska begära fyra veckors förlängning, men det är domstolen som bestämmer. Det blir alltså inte något åtal i ärendet före jul.

Vad är det som återstår?

– Det är ytterligare förhör som ska göras, både med den misstänkte och med andra. Det är analyssvar och protokoll som ska sammanställas. Bland annat, säger Christina Edlund Nilsson.

Fortsatt sekretess

Sträng förundersökningssekretess gäller fortfarande kring ärendet och alla parter har tidigare fått yppandeförbud av åklagaren. Advokat Per Näslund som försvarar den misstänkte mannen meddelar att hans klient inte kommer att motsätta sig förlängd häktning.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
60 sekunder – hör polisen berätta om sökandet efter den försvunna kvinnan, och hur polisen snart fattade misstanke om brott. Foto: Örjan Leek & SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Timråkvinna

Mer i ämnet