Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liselottes brev till sin arbetsgivare Timrå kommun om de sexövergrepp hon uppgav att hon utsatts för av den man hon kände genom sitt jobb. Men någon polisanmälan gjordes aldrig, och enligt närstående till Liselotte agerade heller inte arbetsgivaren. Foto: Ur polisens förundersökning

Liselotte beskrev sextrakasserier och hot – skrev brev till chefen

Uppdaterad
Publicerad

Ett par månader innan 25-åriga Liselotte försvann anförtrodde hon sig till en närstående kvinna om att hon blivit utsatt för sexuella övergrepp av den nu mordåtalade mannen, som hon kände via sitt jobb. Det framgår i polisens förundersökning.

”Liselotte ville bara ha bort honom från arbetsplatsen eftersom hon kände sig hotad av honom”, säger kvinnan i polisförhör – se och hör mer i videon ovan.

Liselottes brev

Hon ska i augusti skrivit ett brev om mannen med syfte att använda som underlag för en anmälan om sexuellt ofredande. I brevet står det bland annat att han skrivit att hon är ”sexig och snygg” och att han ville ligga med henne.

Mordet på Liselotte från Timrå

Brevet ska ha överlämnats till hennes chef. Men några åtgärder till stöd för Liselotte ska inte ha vidtagits och någon polisanmälan gjordes inte heller.

Enligt vad den åtalade mannen sagt i förhören har han och Liselotte haft en sexuell relation som varit ömsesidig.

SVT söker en kommentar från Timrå kommun där både Liselotte och den mordåtalade mannen varit anställda. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet