Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den mordåtalade mannen ska ha haft samtal med sin arbetsgivare Timrå kommun om sitt olämpliga beteende. Hör om kommunens agerande i videoklippet. Foto: SVT/polisens förundersökning

Misstänkta mordet på Liselotte: Timrå kommun hade möte med den åtalade mannen innan händelsen

Uppdaterad
Publicerad

Både den mordåtalade mannen och Liselotte hade Timrå kommun som arbetsplats. Kommunen bekräftar idag att de kände till mannens olämpliga beteende och att det hölls ett korrigerande samtal med honom.

Enligt verksamhetschefen Johan Vikström så ska kommunen ha vetat om att mannen haft ett olämpligt beteende och därför haft samtal med honom. Efter samtalet ska mannen skrivit ett meddelande till Liselotte där han bland annat skriver att de inte ska ha mer kontakt. Men detta ska enligt polisförhöret bara varit nåt som mannen gjort för att visa upp för chefen, då kontakten mellan dem fortsatte.

SVT: Hur tycker du att kommunen skött det här?

– Vi har inte kunnat se att vi brustit någonstans. Men vi ska jobba med förbättringar så att något sådant här inte ska kunna inträffa. Men det här är en händelse som man inte kan föreställa sig att det kan ske heller, säger Johan Vikström.

SVT: Varför gjordes ingen polisanmälan?

– Det är väldigt ovanligt att man som en arbetsgivare anmäler incidenter som inträffar mellan två personer, det är ju den utsatta som ska polisanmäla, säger han.

Se mannens meddelande till Liselotte i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt mord på Timråkvinna

Mer i ämnet