Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den sammantagna bilden av rättsläkarrapporten är att Liselottes död orsakats av en annan person – och att dödsorsaken är drunkning. Det kunde rättsläkaren Jonas Bergdahl slå fast i rättssalen. Se och hör mer i videon. Foto: Ylva Holmgren SVT (skiss) / Nanny Lögdal SVT

Rättsläkaren slår fast: Liselottes död ingen olyckshändelse

Uppdaterad
Publicerad

När rättegången om mordet på 25-åriga Liselotte från Timrå gick in på sin fjärde dag så var det den rättsläkare som gjort obduktionen av kroppen som stod i centrum.

Exakt hur det hela gått till har inte kunnat fastställas, men den direkt dödsorsaken har kunnat konstateras: drunkning. Och att hennes död orsakades av en annan person. Hör rättsläkaren Jonas Bergdahl utveckla det hela här.

Den mordmisstänkte 46-årige mannens nekar fortfarande till anklagelserna om mord. Hans försvarare Per Näslund ville peka på andra möjliga händelseförlopp på ett flertal punkter som han ville ha rättsläkarens svar på.

Till exempel att skadorna på Liselottes kropp lika väl kunnat orsakas av att hon fallit och slagit sig illa mot en sten, och att hudavskrapningarna skulle ha kunnat bero på att hon släpat sig eller ålat efter det att hon skadat sig.

Mordet på Liselotte från Timrå

Men rättsläkaren menade att skadorna tyder på att hon utsatts för trubbigt yttre våld och att hon släpats längs marken av någon medan hon fortfarande var vid liv.

Rättsläkaren Jonas Bergdahl utvecklar sin talan här i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på Liselotte från Timrå

Mer i ämnet