Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör polisen Lars Källgren om att frågor om sexmassage kan rubriceras som brott. Foto: SVT

Sexfrågor på massagesalonger – polisen uppmanar till anmälan

Uppdaterad
Publicerad

Besökare på massagesalonger ställer frågor om sexuella tjänster. Men polisen har inte fått in många anmälningar kring detta.

– Frågar man efter sexuella tjänster kan det röra sig om ett brott och man kan dömas för det, säger Lars Källgren, gruppchef vid polisen i Sundsvall.

Massören Patchara Sioon i Härnösand polisanmälde en man för sexuellt ofredande och det ledde till åtal och rättegång. Enligt polisen är det ovanligt med anmälningar rörande denna typ av brottslighet, trots att flera massagesalonger vittnar om att det är vanligt att de får sexfrågor.

– Det är viktigt att vi får kännedom, säger Lars Källgren, gruppchef, utredningssektionen i Västernorrland.

Han uppmanar massörer att kontakta polisen om de hamnar i situationer där sexuella tjänster efterfrågas.

Sexhandel

Samtidigt förekommer det sexhandel på massagesalonger enligt polisens nationella operativa avdelning som tidigare har utrett frågan tillsammans med de två största polisregionerna. Men om det förekommer sexhandel på massagesalonger i Västernorrland kan inte Lars Källgren svara på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.