Foto: Simon Paulin, TT

Simma lugnt – snart är väntan över

Uppdaterad
Publicerad

Sundsvalls nya simhall invigs om två månader – nästan ett år senare än beräknat.

Nu har utebadet stängt och motionssimmarna i Sundsvall väntar otåligt på att få doppa tårna i Sporthallsbadets nya bassäng.

Tanken var att simhallen skulle kosta 150 miljoner kronor och stå klar i början av 2018. Nu närmar sig slutet av projektet och med facit i hand kan man konstatera att det försenades nästan ett helt år och blev tolv miljoner kronor dyrare.

Sundsvalls simhall

Entreprenören i konkurs

Fördyringen förklaras av att rivningen blev mer komplicerad än beräknat. Dels gick rivningsentreprenören i konkurs och sedan krävdes en omfattande sanering av marken och betydligt mer pålningsarbete till grunden än beräknat.

Trots att man överskridit budget är byggledare Niklas Nyberg nöjd. Han menar att tolv miljoner är en ganska liten fördyring med tanke på projektets storlek.

Finputsning kvar

Nu är man framme vid finputsningen och i månadsskiftet november/december öppnar badet igen. Med invigningen inom räckhåll är de inblandade förväntansfulla och glada.

– Det känns jättebra och spännande att vi är nära invigningen av vår nya simbassäng, säger Lars-Erik Återgård, fritidschef i Sundsvall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sundsvalls simhall

Mer i ämnet