En lastbil har hamnat på tvären och blockerar hela norrgående riktning på E4 söder om Sundsvall Foto: Eva Harström/SVT

Lastbilsolyckor på E4 – stor påverkan på trafiken

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil välte på E4, södergående riktning, strax norr om Ljungan tidigt på onsdagsmorgonen. Lite senare kom ett nytt larm om en lastbilsolycka på E4 i norrgående körfält också söder om Sundsvall. En person fick föras till sjukhus.

Det var strax efter 05-tiden på onsdagsmorgonen som den första singelolyckan inträffade i höjd med Njurunda på E4, vid påfarten från Matfors.

Lastbilen ska av oklar anledning vält och släpet blockerade båda körfälten i södergående riktning.

Ingen person ska ha kommit till skada.

– Chauffören är ute ur bilen, men ska ha blivit lite chockad. Det blev skador på vajerräcket, säger Lars Rydstedt, inre befäl vid räddningstjänsten Medelpad.

Stor trafikpåverkan

Olyckan fick stor påverkan på morgontrafiken.

– Det är tvärstopp i trafiken och kommer nog vara det i två timmar. Vi har fått leda om trafiken mot Nolby och ner mot gamla E4, säger Lars Rydstedt, som också beskriver att det är moddigt och snöigt på vägbanan.

Två tungbärgare kallades till platsen. Vid 11-tiden kunde ett körfält öppnas för trafik igen, men vid 14.30 kom beskedet att E4:an är avstängd i södergående riktning till klockan 16.00.

Ny singelolycka

Senare under morgonen kom ett nytt larm om en singelolycka på E4 i höjd med avfarten till Nolby, strax söder om Sundsvall, i norrgående riktning. Även denna gång handlade det om en lastbil.

– Det är en lastbil som har vikt sig över hela körbanan. Så det är stopp även i norrgående riktning, säger inre befäl på räddningstjänsten.

Även här ledde man om trafiken till gamla E4, men strax före klockan släpptes trafiken på sedan man bärgat lastbilen. En person fördes till sjukhus för vård, enligt polisen. Skadeläget är oklart.

Vägen norrut mot Sundsvall öppnade för trafik strax före 11.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.