Foto: Per-Erik Ström SVT

Sju vid Sundsvall-Timrå Airport påverkas när flygbolaget BRA varslar

Publicerad

Flygbolaget BRA varslar 363 medarbetare runtom i landet. På Sundsvall-Timrå Airport kommer sju personer att påverkas av förändringarna som måste göras inom företaget.

Anledningen till varslet är den minskade efterfrågan av inrikesflyg under föregående år. Förra året sjönk efterfrågan med 3,7 procent och i år har efterfrågan fortsatt att minska med ytterligare 5 procent.

Därför varslas alltså 363 personer och företaget kommer bli tvungen att göra förändringar. Det påverkar också personal och flyg på Sundsvall-Timrå Airport. 

– Vi tvingas byta flygplansstorlek vid Sundsvall-Timrå Airport därför kommer sju personer att erbjudas byta flygplats att ha som bas, säger Jim Hofvenberg vid BRA:s presstjänst.

Samma antal avgångar

Det innebär alltså att inga av de 363 personer som varslas gör det i länet, däremot kan personal här komma att omförflyttas. Anledningen är att de nya planen kräver särskilt certifierad personal.

– Det kommer att bli samma antal avgångar och ungefär samma tidtabell som tidigare. Kanske är det någon minut längre tid per resa vi pratar om, säger Jim Hofvenberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.