Regionen belönade sina sjuksköterskor med en tårta för det jobb de lagt ned under pandemin. Foto: Hans Lindblom, SVT

Sjuksköterska fick tårta av arbetsgivaren – sa upp sig

Uppdaterad
Publicerad

Region Västernorrland tackade den personal som arbetat med vård av covid-patienter genom att bjuda på tårta. Men gesten gick inte hem hos sjuksköterskan Sofia Kraft som sade upp sig.

– Jag publicerade ett inlägg på Facebook angående den tårta vi fick av Region Västernorrland för vårt arbete under pandemin, säger Sofia Kraft.

Hon är mycket besviken. En tårta är inte precis vad hon anser är belöning nog för det slit hon och arbetskamraterna utfört de senaste månaderna.

Coronaviruset i Västernorrland

– I en region fick de anställda 4 000 kronor per månad på en coronaavdelning. På en annan fick de 500 kronor per arbetspass, säger hon.

Impopulära gåvor

Det här är inte första gången som personalgåvor på Sundsvalls sjukhus hamnar i blåsväder. Under sommaren fick vårdanställda delta i ett fruktkorgslotteri som tack för att de klarat av en tuff arbetsperiod. Sex korgar lottades ut och frukten skulle vinnaren dela med sina arbetskamrater.

Vårdförbundets företrädare klassade det hela som ett hån och regiondirektören beklagade att det gått fel men menade att tanken varit god. Nu kan ledningen lägga till tårta på listan över gåvor som inte uppskattas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västernorrland

Mer i ämnet