Oppositionen: ”Varför är inte vi bjudna?”

Uppdaterad
Publicerad

Regionledningens möte med klinikcheferna i syfte att få ordning på vårdköerna i länet har fått Sjukvårdspartiet att ilskna till: ”Varför är inte vi bjudna till mötet”, undrar partiet.

Bakgrunden är att regionledningen kallat till sig länsklinikernas chefer för att reda ut varför det ännu inte finns ett gemensamt kösystem som synes fungera.

Bakgrunden är uppgifter att patienter remitterats från Sundsvall till magnetröntgenundersökning i Uppsala trots att det fanns ledig kapacitet i Örnsköldsvik. Det här har fått regionledningen att ilskna till och kalla till möte den 25 mars vilket SVT Västernorrland berättade på onsdagen. Nu undrar Sjukvårdspartiet varför inte också de är bjudna. De anser att mötet borde ha förankrats hos partierna i regionen.

– Jag blir jag mycket förvånad över att se på lokalnyheterna på TV och få veta om mötet. Varför har jag och resterande opposition inte blivit inbjuden, undrar oppositionsrådet Pia Lundin (SJVP).

Länskliniker inrättades 2015. Ett syfte med förändringen var bland annat att få ordning på köerna.

Korrigering: Fel bild på Pia Lundin är ersatt med en korrekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.