Bygdegården i Sidensjö är helt omgiven av vatten Foto: Charlotte Wilhelmsdotter

Översvämningslarm även från norra delarna av länet

Uppdaterad
Publicerad

Vattenflödena är höga eller mycket höga i större delen av Västernorrland. Allt fler larm om höga flöden och problem på grund av snabbt stigande nivåer kommer nu också från norra Ångermanland.

Har du bilder på höga flöden och översvämningar där du bor? Skicka in dem till oss!

SMHIs klass 2-varning för mycket höga flöden i små och medelstora vattendrag gäller hela Medelpad och den östra halvan av Ångermanland på grund av den hastiga snösmältningen.

I helgen var det främst södra Medelpad som var drabbat av de snabbt stigande vattennivåerna. Nu kommer allt fler rapporter från Härnösands, Kramfors och Örnsköldsviks kommuner om problem och svårigheter i översvämningarnas spår.

Trädallé mitt ute i sjön

– I Sidensjö har sjöns vattenlinje stigit så att träden som bildat allé i närheten av landsvägen nu står mitt ute i vattnet, rapporterar SVTs utsände Hans Lindblom.

Flödena länets vattendrag fortsätter att successivt stiga. Läget väntas kulminera i slutet av veckan.

Tittarbilder efterlyses

SVTs översvämningsteam är ute för att skildra läget i länet, men vi kan inte vara överallt och vi behöver nu hjälp även av er tittare / webbesökare.

Har ni bilder på högt vattenstånd, översvämningar och annat som de höga vattenflödena orsakat? Skicka mer än gärna in dem till:

vasternorrland@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.