Skogsbränder på berg sydost om Junsele

Uppdaterad
Publicerad

Två skogsbränder har brutit ut på ett berg sydost om Junsele. Flera styrkor från räddningstjänsten är på plats. Den mindre branden är under kontroll, men den andra, på cirka tre hektar, är inte under kontroll.

Det första larmet kom vid tolvtiden. Då var det småskaliga bränder. Nu, vid strax innan klockan åtta har de vuxit markant.

–  Vi har två bränder på samma ställe. Brand ett har vi fått under kontroll. Den är inte släckt, men under kontroll. Den är ungefär en hektar stor. Den andra branden är ungefär tre hektar. Den har vi inte kontroll på, säger Lars Hammarström, inre befäl vid räddningstjänsten.

Hård konkurrens om brandflyget

Det har varit hård konkurrens om brandflyget i Norrland under lördagen. Det brinner på många ställen. Men så till sist, framåt åttatiden, fick styrkorna sydost om Junsele fatt på två helikoptrar.

– Vi fått tag i två helikoptrar från MSB som kommer till platsen nu. Vi känner att vi kommer att slå ner branden när de kommer. Sedan kommer vi att jobba vidare. Vi kommer att vara på plats i minst sju timmar till, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer