Skogsmulle firades av hundratals barn

Publicerad

Mellan 400 och 500 personer sökte sig till Ängen på Södra berget i Sundsvall för att fira att Skogsmulle fyller 60 år.

Skogsmulle tycks vara minst lika populär idag som när figuren skapades på 50-talet och uppslutningen var stor när den grönklädda naturfiguren firades på Ängen på Södra berget.

– Det har varit fullt med folk hela dagen, det är jätteroligt, säger Carola Nordström på Friluftsfrämjandet i Sundsvall som arrangerar Mullefirandet.

Var sover Mulle?

De som sökt sig till dagens Mullefirande kunde ta sig an både en hinderbana och en tipsrunda, äta tårta men framförallt att träffa Mulle.

– Var sover Mulle, undrade flera av barnen och fick veta att Mulle bor under en stor gran i skogen.

Skogsmulles svans fascinerande också besökarna.

– Svansen har jag för att städa och göra fint för djuren i skogen, berättade Mulle för barnen.

Mulle håller än idag

Konceptet Skogsmulle vänder sig till barn i åldern mellan fem och sju år och tanken är att uppmuntra barnen till att utforska naturen. Att Skogsmulle håller än idag tror Carola Nordström beror på en allt större miljömedvetenhet hos de som är föräldrar till de barn man vänder sig till.

– Jag tror att det beror på att det är ett hållbart koncept och i naturen är dessutom alla lika. Det spelar ingen roll vilket språk eller vilken kultur du har, säger hon och konstaterar att Mullegrupperna är omåttligt populära.

– När vi lägger ut att man kan anmäla sig blir det fullbokat på mindre än ett dygn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.