Den 46 år gamla Gudlav Bilderskolan i Sollefteå är i stort behov av renovering. Det är sammanlagt tre olika fastigheter som ska renoveras och byggas om. 2020 hoppas kommunen att det ska vara klart. Foto: SVT

Skolombyggnad för 240 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Nu under hösten inleds upphandlingen av den stora upprustningen av Gudlav Bilderskolan i Sollefteå. Det är också det första steget att koncentrera gymnasieutbildningen till två skolor i Sollefteå.

Sent förra året togs det politiska beslutet att renovera och bygga om skolan och nu under hösten är det tänkt att upphandlingsprocessen ska inledas, en process som beräknas vara klar nästa sommar.

– Ambitionen är att det hela ska vara klart 2020, säger John Åberg (S), men tillägger att det rör sig om en komplex process som berör tre olika fastigheter och att det därför är svårt att sia om när det ska vara färdig.

– Det är ett av de mer komplicerade byggprojekt som genomförts i kommunen under senare år, säger John Åberg.

Prislappen ligger totalt på 240 miljoner kronor och när den ombyggda skolan står klar ska den rymma mellan 650 och 700 elever.

Det är ett led i koncentrationen av gymnasieverksamheten i kommunen till två skolor. 

Gudlav Bilderskolan invigdes 1971 och hade som mest runt 800 elever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.