Revolvern hittades under en friggebod vid Kramfors idrottsplats. Foto: ur polisens förundersökning

Sköt mot 17-åring i Kramfors – åtalad nekar till brott

Uppdaterad
Publicerad

En 23-årig man hemmahörande i Stockholm åtalas nu för skjutningen i Kramfors i mitten på maj.

Det var en torsdagseftermiddag i mitten på maj som flera personer blev vittne till hur flera skott avlossades vid Kramfors idrottsplats.

Redan dagen efter greps den nu åtalade 23-åringen. Chefsåklagare Daniel Brodén skriver i sitt åtal att 23-åringen själv eller tillsammans och i samförstånd med annan person hotat att döda en 17-årig kramforsyngling vid idrottsplatsen. Han har därefter avlossat flera skott med revolver mot denne. Inget av skotten träffade 17-åringen.

Enligt de förhör som hållits med 17-åringen skulle de två träffas den aktuella dagen för att lösa en tvist dem emellan. 17-åringen uppger i förhör också att han hade med sig minst tjugo kompisar som stöd men plötsligt började 23-åringen skrika att han skulle dö och avlossade skott med revolvern. 17-åringen sprang för sitt liv.

23-åringen, som sedan tidigare är känd av polisen, åtalas nu för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Mannen nekar till samtliga anklagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.