Till vänster: Flickan som spelade in en video samtidigt som skotten hörs utanför fönstret. Till höger: De misstänkta gärningsmännen som springer från platsen. Foto: ur polisens förundersökning

Hör skotten vid dödsskjutningen i Korsta – fångades på film

Uppdaterad
Publicerad

I en video som spelats in av en flicka kan man höra flera skott som avlossas i snabb takt. Det är från dödsskjutningen i Korsta i Sundsvall i december förra året. Polisen går nu ut med mer material kring händelsen i ett försök att få hjälp av allmänheten.

Tidigare har vi visat bilder som boende i Korsta tagit på de tre misstänkta gärningsmännen. Man kan se tre svartklädda personer med huvor som springer längs Medborgaregatan mot Moreliusgatan. Nu delar polisen även med sig av en video.

 – I videon så kan man höra sex skott som avlossas i ganska rask följd, säger Mats Jonsson, kriminalinspektör.

Dödsskjutning i Korsta

Tipsa polisen

 – Det vi vill visa nu med den här ljudupptagningen är att vi vill att folk tar steget och lämnar information till oss. Lojalitet kan ju skifta i den kriminella världen. Man blir ovänner och känner att det här vill jag faktiskt berätta för polisen om, säger Mats Jonsson.

Hör skotten i videon

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutning i Korsta

Mer i ämnet