Slagsmål och sexuella ofredanden på Stadsfesten

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen inträffade ett större slagsmål på Stadsfesten i Härnösand. Enligt polisen ska omkring 10 personer ha varit inblandade. Också flera fall av sexuella ofredanden anmäldes under festivalen.

Det ska ha varit vid 18-tiden på fredagskvällen som händelsen inträffade. De inblandade ska alla vara i omkring 20-årsåldern. Men i nuläget vet man inte vad som utlöste bråket. En av männen på plats ska också ha gett sig på en polis. Han sitter nu gripen misstänkt för våld mot tjänsteman.

Under natten pågick ytterligare ett bråk där två män misshandlade varandra.

ofredande i härnösand

Stundtals hektisk

Polisen rapporterar också om att stadsfesten i Härnösand har varit stundtals hektisk. Det har skett en del våldsbrott och flera fall av sexuella ofredanden. Enligt jourhavande förundersökningsledare rör det sig om fyra fall av anmälda ofredanden. Två av gärningspersonerna sitter frihetsberövade.

– Det är ett par yngre flickor som anmält att personer ska ha tafsat på deras kroppar, säger Sven-Olof Gustavsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ofredande i härnösand

Mer i ämnet