Kramfors kommunalråd Malin Svanholm (S) tycker det är tråkigt att det inte funnits någon konstruktiv dialog med Migrationsverkets ledning. På onsdagen blev det definitivt klart att myndigheten lämnar Kramfors. Foto: SVT

Slutgiltigt beslut: Migrationsverket lämnar Kramfors

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen beslutade Migrationsverket som väntat att lägga ner all verksamhet i Kramfors kommun. Och kommunalrådet Malin Svanholm (S) är besviken – hör henne här.

Migrationsverkets närvaro i Västernorrland minskar i och med beslutet avsevärt. Kvar i länet blir i framtiden nu bara två enheter i Sundsvall.

Skälet till neddragningen är det kraftigt minskande antalet asylsökande i Sverige. Men in i det sista har lokala politiker och engagerade försökt påverka beslutsfattarna och rädda kvar verksamheten i Kramfors. Dock förgäves.

Beslutet påverkar närmare 400 asylsökande och 23 anställda vid myndigheten.

”Hjärtat värker”

I klippet här säger Malin Svanholm bland annat att Kramfors kommun alltid ställt upp genom åren med både bostäder åt de asylsökande och bra lokaler till myndighetens personal.

– För alla de sylsökande vi har här i dag, varav 90 skolungdomar, som nu måste flytta igen värker hjärtat en sådan här dag, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.