– Tittar vi på regelverket som gäller så har vi hållit oss inom ramen. Dom bor 11,4 kilometer från brevbärarens färdväg, enkel väg från lådan, säger Mattias Königsson.

”Små möjligheter för Brodins att få rätt”

Uppdaterad
Publicerad

Postnord följer Post- och telestyrelsens riktlinjer. Därmed tror Mattias Königsson, distrubitionsområdeschef i Umeå att möjligheterna att makarna Brodin får post hem till gården är små.

Postnord ser över sin verksamhet. Postvolymen minskar stadigt och att dela ut i glesbygd är särskilt dyrt. Därför ser PostNord över hela sin verksamhet och makarna Brodin är säkerligen inte de första som drabbas.

– Tittar vi på regelverket som gäller så har vi hållit oss inom ramen. Dom bor 11,4 kilometer från brevbärarens färdväg, enkel väg från lådan och enligt Post- och telestyrelsens regelverk så ska det vara två boende per kilometer för att göra en sån avstickare, säger Mattias Königsson.

Övervakar kommunikation

Post- och telestyrelsen är den myndighet som bevakar områden som gäller kommunikation i Sverige. Såväl post som elektronisk kommunikation.

Liten chans

– Makarna har ju överklagat till Postnords interna råd. Där har vi ännu inte fått något beslut ännu. Rådet inväntar en skrivelse från Post- och telestyrelsen dit jag vet att makarna också vänt sig i frågan. Det finns en chans om alla i hushållet är över åttio år eller att någon är funktionshindrad.

För ung

För makarna Brodins är det en klen tröst. Annette är 74 och Alf är 83.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer