Andreas Söderberg, till höger, förstärker Timrå IK kommande säsong. Närmast kommer Söderberg från Pantern. Arkivbild. Foto: TT

Söderberg klar för Timrå IK

Publicerad

Timrå fortsätter att förstärka truppen. Under onsdagen kom beskedet att Andreas Söderberg, tidigare Pantern, är klar.

Storvuxne backen Andreas Söderberg, 26, kommer ursprungligen från Skellefteå och spelade där i ungdoms- och juniorlagen fram till 2015–16 då han lämnade för Vita Hästen. De senaste två åren har IK Pantern varit klubbadress, plus en match i SHL för Malmö.

– Att spela och fortsätta utvecklas som spelare i Timrå IK den kommande säsongen känns väldigt inspirerande. Jag ser verkligen fram emot att ha fansen med oss i ryggen under hela året, säger Söderberg i ett pressmeddelande.

Skrivit på för nästa säsong

Kontraktet sträcker sig över nästa säsong.

– Andreas är en storvuxen back som har tagit stora steg i sin utveckling de senaste två åren i Pantern. Nu ska det bli intressant att se hur utvecklingen fortsätter i Timrå IK och SHL, kommenterar Kent Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.