Foto: Cmore / arkiv

Tredje nyförvärvet klart för Timrå IK

Uppdaterad
Publicerad

Forwarden Henrik Törnqvist från SHL-klubben Linköping HC blir Timrå IKs tredje nyförvärv inför comebacken i högstaligan.

21-årige Henrik Törnqvist har tillhört Linköping sedan säsongen 2011-2012. I början av den gångna säsongen var han utlånad till Karlskrona HK – som nyligen degraderades till allsvenskan efter förlust i kvalserien mot just Timrå – men återvände sedan till LHC.

Trots sin låga ålder har han hunnit med 231 SHL-matcher och där svarat för totalt 42 poäng (23 mål och 19 assist).

Avtalet med Timrå är skrivet för en säsong.

”Rolig hockey”

– Det känns jättekul och spännande att få komma upp till en så anrik klubb som Timrå. Sen så har Timrå har gjort en spännande resa de senaste åren där man har tagit fram många bra spelare och så spelar laget en väldigt rolig hockey. Det ska bli kul att få en bli en del av det, säger Henrik Törnqvist på Timrå IKs hemsida.

– Henrik är en spelare med stor utvecklingspotential. Han är fortfarande ung och har trots det redan gjort över 200 matcher i SHL. Det kommer att bli riktigt spännande att se och följa hans utveckling i Timrå IK, säger sportchefen Kent Norberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.