Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fortsatt sökande efter försvunnen 20-åring Foto: Fredrik Israelsson

Sökandet efter försvunnen 19-åringen fortsatte

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen fortsatte organisationen Missing people att söka efter den 19-årige mannen från Sundsvall som varit försvunnen i snart tre veckor. Samtidigt har polisen avslutat sökningarna i terrängen men fortsätter att utreda ärendet på annat sätt.

19-åringen försvann för snart tre veckor sedan, han sågs senast i området vid Sidsjön i Sundsvall. Polisen har efter ett intensivt sökande påträffat mannens mobiltelefon, en jacka och en väska i skogarna mellan Sidsjön och Bredsand. Det är i det området som Missing people inriktar sitt sökande under lördagen.

– Vi fortsätter bort från fyndplatsen och utåt, förklarar Daniel Viklund, insatsledare för Missing people.

Inget hopp

Polisen har avslutat sökandet i terrängen och tycks inte ha något större hopp om att finna den försvunne mannen vid liv.

– Vi har slutat leta i skogen, vi bedömer att vi inte kan göra mera. Ingen som vi känner till har hört av sig om honom och nu har det gått tre veckor, så var och en får göra sin egen bedömning, säger Henrik Blusi vid polisen i Sundsvall.

Hållit ett 80-tal förhör

Försvinnandet har resulterat i två utredningar, dels om försvinnandet men också om människorov efter att sådana rykten förekommit på sociala medier.

– Vi har hållit ett 80-tal förhör med omkring 60 personer, berättar Henrikl Blusi som poängterar att det handlat om att skaffa sig upplysningar.

– Det finns ingen misstänkt, säger han.

Hör Missing peoples insatsledare om dagens sökinsats i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

19-åring försvunnen i Sundsvall

Mer i ämnet